Chicago: 7x eten en drinken

Er zijn weinig steden zo fantastisch als Chicago. Het heeft de vibe van Manhattan, maar dan zonder al die toeristen, maar wél met een strand. Dat klinkt perfect toch? Dat is het ook. Ik greep mijn kans om vanuit Washington een lang weekend naar Chicago te gaan. Het is een stad waar je natuurlijk niet snel heengaat vanuit Nederland, dus ik liet een langgekoesterde wens in vervulling gaan. En weet je wat? Ik zou echt met gemak in Chicago kunnen wonen! Hoewel... Ik heb die strenge winters nooit meegemaakt, haha. Die negeren we maar even. Wij hadden echt prachtig weer namelijk! 

Exterieur van Urban Holiday Lofts

Urban Holiday Lofts

My friend Kimberly en ik sliepen in de zwaar hipsterklinkende Urban Holiday Lofts in het minstens net zo hippe Wicker Park, waar bakstenen pakhuizen worden afgewisseld met prachtige villa's. Zo ongeveer alle fijne en heerlijke tentjes zijn hier te vinden, dus de locatie van ons hostel lag perfect. 

Om gelijk het enige nadeel van onze verblijfplaats eruit te knallen: het is er best gehorig. Urban Holiday Lofts zit gevestigd in een van die hele mooie bakstenen panden, maar van binnen is alles van hout en je hoort dus elke voetstap. Maar ach, dat valt in het niet bij het heerlijke uitzicht over de skyline van de stad in de verte, het uitgebreide ontbijt en de prachtige locatie. Daarnaast waren deze Lofts uitermate goed betaalbaar en liggen ze ook nog eens heel handig ten opzichte van het vliegveld en downtown Chicago. Gewoon gaan, mocht je op zoek zijn naar onderdak.

Urban Holiday Lofts, 2014 W Wabansia Ave, Chicago

The common room, voor ontbijt, biljart en filmpjes.

De lange tafel in the common room op de bovenste verdieping.

De Wicker Parkbuurt

Stan's Donuts

Mijn favoriete donutzaak Peter Pan Donuts heeft er een goede concurrent bij en dat is de winkel van Stan. Leuk is dat je donuts in alle vormen en maten kunt eten (dus ook beignets en andere pastries) in bijzondere smaken als Maple Caramel Bacon en Coconut Cream. Ze waren echt supermoist (ik haat het woord "sappig") en Kimberly en ik zijn zeker nog vaker terug geweest. De koffie is hartstikke prima en je kunt er met een beetje mazzel ook goed zitten (als het niet te druk is). Perfect voor koffie met iets lekkers, een zoet ontbijt of een late night snack!

Stan's Donuts & Coffee, 1560 N. Damen Ave, Chicago

Apple Fritter, yum!

Een halve Apple Fritter, een halve Biscoff Pocket (een Speculoosvulling eigenlijk).

Goddess and Grocer

Whoaoah wat een lekker broodje! Ik zag dit tentje al op afstand (uit het raam van ons hostel welteverstaan) en ik vond het er gelijk al goed uitzien. Ik had gelijk, zoals altijd. Goddess and Grocer is een heerlijke lunchtent, traiteur en afhaaltoko. Een soort AH ToGo maar dan van hoge klasse, met ditto hoge prijs helaas. De prijs van een gemiddeld broodje is $9,- en dan heb je nog niet eens een glas drinken voor je neus. Helaas zijn deze prijzen de realiteit van een grote Amerikaanse stad als Chicago, maar dat nemen we soms voor lief: mijn broodje was namelijk wel heel erg goed. Het was een heerlijke sandwich met gegrilde groenten en geitenkaas. Klassiek en lekker. Kimberly had een krokante pizza die ook subliem was en die hebben we samen opgegeten op het terras boven. 

Goddess and Grocer, 1649 N. Damen Ave, Chicago

Het eetgedeelte, met buiten het heerlijke terras.

's Avonds ging ik met Kimberly naar the Chicago White Sox, naar een baseballwedstrijd dus. Via een stagiair op Kimberly's werk in Washington konden we echt fantastische kaarten krijgen, bijna op het veld. Wat een beleving zeg! Ik ben niet echt heel erg bekend met baseball, maar Kimberly wel en die kon me alles uitleggen. We aten daar heel ranzig een bak met nacho's en gesmolten kaas: echt Amerikaans stadionvoer dus. 

De volgende dag hebben we door de stad gewandeld en we waren echt onwijs onder de indruk. Ik kan hele verhalen houden, maar de foto's (onderaan dit bericht) spreken denk ik wel voor zich.

The Signature Room (at the 95th)

Chicago is een adembenemende stad met veel wolkenkrabbers en die wil je natuurlijk van boven zien. We kregen van wat tipgevers de hint dat we naar de John Hancocktoren moesten. Geen hoge entreekosten (voor de beroemde Skydeck betaal je $19,50) maar toch een spectaculaire skyline op je netvlies. The Signature Room is gevestigd op de 95e verdieping van The John Hancock Tower en tja, je moet dus wel íets betalen, maar dan krijg je tenminste een drankje en niet alleen een papieren toegangskaartje. Ik bestelde een Peach Smash (Bourbon, perziklikeur, citroensap en munt) en die was damn good. En dan dat uitzicht! Kimberly en ik zaten lekker van onze cocktails te nippen en een beetje te kletsen, terwijl de stad aan onze voeten lag. Onvergetelijk! 

The Signature Room (at the 95th), 875 N Michigan Ave, Chicago

Het uitzicht vanaf ons tafeltje

The Cheesecake Factory

Voor alle fans van The Big Bang Theory is The Cheesecake Factory uiteraard niets nieuws. Sterker nog, de taartentent is waarschijnlijk voor niemand iets nieuws, want The Cheesecake Factory is natuurlijk gewoon een keten. Ik heb dan ook lang getwijfeld of ik onze taartjes wel in dit verslag zou verwerken, maar eh, ze waren toch wel heel erg lekker. We bestelden een Oreopunt en een stuk klassieke cheesecake en we kregen het uiteraard niet op, want het was véél. Maar JEMIG wat een goede smaken! Het was wel een eenmalig bezoek, want je hoeft daarna echt tien jaar geen cheesecake meer, zo machtig zijn ze. Maar mocht je in de USA zijn: go! Ze zitten namelijk echt overal.

The Cheesecake Factory, o.a. 875 North Michigan Avenue, John Hancock Center, Chicago

Olivia's Market

Met een gigantische taartbuik lust je daarna niet echt veel meer, dus het werd een simpel bezoekje aan de supermarkt voor onze late lunch. En laat er nou toevallig een Olivia's Market ("your neighborhood grocer" zoals ze zichzelf noemen) op de begane grond van het gebouw waarin ons hostel gevestigd was zitten. Handig! De boodschappenwinkel ziet er van buiten al heerlijk fijn uit, dus ik had gigantisch veel zin in een bezoekje aan deze toko. Uiteindelijk hebben we niks gekocht, want Olivia's Market mag dan wel de uitstraling hebben van een kleine lokale Wholefoods of een Dean & DeLuca, dat was het niet echt. Eerder een supermarkt waar het gaat om zien en gezien worden. Je betaalt namelijk de hoofdprijs voor je alledaagse boodschappen en er staan alleen maar luxe SUV's en snelle Porsches voor de deur. Waarom dan toch in deze lijst? Het is een prachtige, kleine winkel met toch wel wat leuke culinaire cadeautjes voor het thuisfront. Ik had deze inkopen al bij (daar is hij weer) Dean & DeLuca in Washington gedaan, maar bij Olivia's Market was ik zeker ook geslaagd. Plus het is leuk om naar Porsches te kijken, nietwaar? 

Olivia's Market, 2014 W Wabansia Ave, Chicago

Interieur, credit: La Maison Du Monde 

Interieur, credit: La Maison Du Monde 

Umami Burger

De oplettende lezer denkt "Wacht. Dit heb ik eerder gelezen." Bingo! Good for you, het klopt! Ik ging in New York al naar Umami Burger en werd een trouwe aanhanger van het Umamigeloof. Kimberly is ook om. Natuurlijk zat in ons hippe Wicker Park óók een Umami en ik kreeg Kimberly zover om met me mee te gaan. Ook zij is om, kijk maar naar de foto. Kijkt ze niet blij? Ik bestelde verdorie hetzelfde als de vorige keer en dat was wederom fantastisch. Ik koos voor de Umami Burger met een fricò van Parmezaan, shiitakes, geroosterde tomaat, gekarameliseerde ui en de huisketchup. Als toetje waren er hele leuke handgemaakte ijssandwiches van Coolhaus, ijs gebaseerd op onze eigen Rem Koolhaas. Jammie! GA NAAR UMAMI. Die conclusie moet nu wel duidelijk zijn.

Umami Burger, 1480 N Milwaukee Ave, Chicago

Lou Malnati's 

Als je aan Chicago denkt, dan denk je aan de Deep Dish Pizza. Voor ons Hollanders lijkt deze pizza eigenlijk meer op een quiche en het is wederom een calorieënbom waar je u tegen zegt. Dat moet je er overigens niet van weerhouden om zo'n lokale specialiteit aan je neus voorbij te laten gaan. Nee joh, integendeel! Van genieten! Je hoeft heus niet zo'n heel ding op. Sterker nog, als dat lukt dan verdien je een medaille, want ze vullen als een malle. Kimberly en ik deelden daarom de kleinse pizza die ze hadden en hij was goddelijk. Waar hadden we dit kleine stukje paradijs gekocht? Op veler aanraden bij Lou Malnati's, een lokale keten die al 40 jaar volgens een vast recept de lekkerste Deep Dish Pizza's bakt. Wij haalden hem af en aten hem op in ons hostel om een fantastisch lang weekend Chicago af te sluiten. 

Lou Malnati's Pizzeria, 1520 North Damen Ave, Chicago

Meer zien? Nog niet genoeg van Chicago? Kijk dan naar onderstaande foto's! Ga je mee terug?

Het wereldberoemde CHICAGO-teken.

De Trump Tower. Van ja, die ja.

Two Dutch gals in front of the Bean!

De waterkant en het strand van Lake Michigan zijn fenomenaal.

Chicago by night, "Honor the Fallen" staat er op een gebouw, om de gevallen soldaten te herdenken op Memorial Day.

Buckingham Fountain

Vuurwerk op Memorial Day