Arnhem: Sugar Hill (koffie, lunch, diner)

 

Mede-Arnhemmers hoeven dit natuurlijk niet te lezen, want die kennen Sugar Hill uiteraard al lang. Maar sinds deze tent afgelopen vrijdag furore maakte in Volkskrant, leek het me wel aardig deze plek te delen met niet-Arnhemmers. Sugar Hills slagzin is "Puur & Rauw", twee hipsterwoorden met een nogal lege betekenis tegenwoordig. Al helemaal omdat dit niet per se slaat op het eten wat je voorgeschoteld krijgt: de kaart wisselt namelijk elke dag, op de beroemde hamburger na en die krijg je heus niet rauw voorgeschoteld. Puur is het eten wel en als ze in dit geval met rauw bedoelen dat het eten zonder fratsen wordt opgediend, dan klopt dat. Maar is dat ook niet wat ze met puur bedoelen? Enfin, ik denk waarschijnlijk te veel na.

Ik ben opgegroeid dichtbij Sugar Hill. Niet in de voormalige achterstandsbuurt Klarendal (nu het hippe modekwartier), maar "onderaan de bult" in de fijne en groene wijk Molenbeke. Ik loop vanuit mijn ouders nog regelmatig de Hoflaan omhoog naar de hoek met de Klarendalseweg, waar Sugar Hill is gevestigd. Het is mooi om te zien dat zo'n voormalig aftands café (ooit helemaal afgefikt kan ik me herinneren) nu zo'n bruisend aspect in de stad is. Met mooi weer zit het terras gelijk vol en zie je de mensen met genoegen genieten van hun hapjes en drankjes. 

Terug naar het eten! De hamburger! Ja die is heel lekker, daar kan ik kort over zijn. Ik at hem voor het laatst toen ik net terug was in Nederland na een halfjaar Verenigde Staten en zelfs toen kon hij mij bekoren. Je kunt hem zelf een beetje extra aankleden met bijvoorbeeld bacon of een van de andere toppings die ze aanbieden. Daarnaast zijn de dagelijkse hoofdgerechten ongeveer tussen de €18,- en €22,- dus het is prima te betalen. Zeker als je bedenkt dat de chefkok lang ervaring opdeed bij de Librije in Zwolle. 

Ook heeft Sugar Hill een fijn zusje. Zij heet Sweet Sugar Hill en zit iets verderop op de Klarendalseweg. Daar kun je heerlijke zoetigheden en andere baksels kopen en het is zeker de moeite waard een bezoek te brengen als je een kopje koffie of je lunch gaat nuttigen bij Sugar Hill. Loop vervolgens de rest van de Klarendalseweg af terug naar "downtown Arnhem" om nog veel meer toffe winkels en prachtige ateliers te ontdekken.

Interieur

Exterieur

Interieur Sweet Sugar Hill (foto door Masha Bakker Matijevic)