Brugge: Li O Lait (koffie)

 

Onlangs was ik voor het eerst in Brugge: wat een heerlijke stad! Ik kreeg waarschuwingen van links en rechts of ik niet liever naar Gent wilde (been there) of eens flink wat geld wilde laten rollen in de prachtige winkels van Antwerpen (welk geld?). Brugge is toeristisch, klein en veel minder boeiend dan andere Belgische parels. Wat een onzin. Ik heb me fantastisch vermaakt in dit prachtige stadje samen met mijn goede vriend Lars. De gevels mogen dan niet meer authentiek middeleeuws zijn en ja er lopen veel toeristen rond, maar ik kon weinig ontdekken wat ik niét leuk vond. Wie nu eenmaal in het centrum van Amsterdam woont (moi) vindt die hordes toeristen in Brugge wel meevallen. Daarnaast helpt een goede voorbereiding de toeristische cafés en restaurants te ontwijken.

Zo stuitte ik op Li O Lait, een waar koffieparadijs naar het schijnt. Het begon net keihard te regenen op het moment dat Lars en ik wel trek begonnen te krijgen in koffie en niet geheel toevallig door de Dweersstraat liepen. Er was nog één tafeltje vrij op een vrij onhandige plek achter de deur naar de keuken, maar dat namen we maar voor lief. Het zonnige weer was dus omgeslagen en opeens was Brugge koud en guur. Dat vraagt maar om één ding, iets wat ik al jaren niet meer gedronken had: warme chocolademelk! De meeste cafés in Amsterdam hebben tegenwoordig een teleurstellende Chocomelmachine (poeder en water, bah), maar hier bij Li O Lait kreeg ik heerlijke warme melk met losse chocola die ik er zelf doorheen mocht roeren. Ooooh dat was lekker. Het was gewone melkchocolade, maar de waaghals kan ook kiezen voor witte chocola, Maltesers (wat!) of warme melk met marshmallows. Lars koos voor de beroemde "Antikaterkoffie", maar hij had geen kater, dus dat viel wat minder goed, hahaha. Was wel grappig. De tent was overigens afgeladen vol met Bruggenaren (zeg je dat zo?) en dat is natuurlijk een goed teken. De hongerige klant kan voor het ontbijt of de lunch kiezen voor bagels en quiche, maar mocht je alleen wat te drinken willen: er staan ongeveer dertig soorten koffie op de kaart. Go! 


Dweersstraat 30, Brugge
http://www.liolait.be/

Bloguldecalatorii.ro