New York: een reislog

Afgelopen weekend was ik in New York! Maandag was het President's Day ter ere van George Washington's verjaardag en daarom kreeg ik een vrije dag. Ik kon dus heel chill tot en met maandagavond in New York blijven: het was fantastisch. Dat kan ook niet anders, want New York is nou eenmaal een van de meest geweldige steden op aarde.

Het was by far niet de eerste keer dat ik naar The Big Apple afreisde, dus daarom ging ik dit keer wat meer om te relaxen dan om in een korte tijd een heel lijstje met sightseeings af te werken. Ik boekte een fijne AirBnb in Greenpoint, Brooklyn. Manhattan ken ik wel zo'n beetje, dus ik wilde graag Brooklyn wat meer ontdekken. Een goed plan!  

Driggs Avenue in Williamsburg, Brooklyn.

Een mini mall in Williamsburg! Ik ontdekte het bij toeval toen ik een boekenwinkel uitwandelde.

Brooklyn by Night.

Greenpoint is een fijne en veilige plek. Het is op tien minuten loopafstand van Williamsburg en het metrosysteem (station Nassau Avenue, wha!) brengt je in een kwartier naar Manhattan. Wat ik vooral fantastisch vind is dat er nog veel "echte" Polen en Oekraïeners in de buurt wonen. Vooral Polen. En omdat ik dol ben op Polen als vakantieland, was dit... super. Volgende keer moet ik toch iets meer in de buurt blijven en vooral ook lekker Pools eten. Want dat kan hier echt.

Alles in Greenpoint is Pools! Reisbureaus (zie hierboven!), apotheken, supermarkten, etc.

The Greenpoint US Post Office.

Natuurlijk heb ik ook mooie dingen gezien! Ik ben terug geweest naar het MoMA, daar was ik al bijna acht(!) jaar niet meer geweest, dus het werd wel weer eens tijd. Samen met Leo (een huisgenoot die het weekend ook in New York was) beklom ik The Top of the Rock (Rockefeller Center) voor een prachtig uitzicht over Manhattan. Daarna zijn we naar het 9/11 Memorial geweest. En het was indrukwekkend. Ik ben een paar keer op Ground Zero geweest en heb de memorials vaak under construction gezien, maar nu zijn ze eindelijk helemaal af! Ik ben op zondag heel braaf naar de kerk geweest en niet naar de minste: Saint Patrick's Cathedral was afgeladen vol en het was echt een hele belevenis.

Les Demoiselles d'Avignon, een van de redenen waarom mensen naar het MoMA (zouden moeten) gaan.

Times Square, altijd goed voor een paar fotootjes at night.

Saint Patrick's Cathedral, een prachtig stukje Neogotiek op Manhattan.

9/11 Memorial. Eenmaal af echt heel indrukwekkend. 

Het uitzicht vanaf The Top of the Rock. Dit blijft een van de meest mooiste plekken ter wereld.

Het uitzicht van Lower East Manhattan over the Brooklyn Bridge en Brooklyn bij zonsondergang.

Eén groot ding dat het hele weekend beïnvloedde: het was stervenskoud. Het was oprecht het koudste weekend van mijn leven: op zondag en maandag was het -17. Ik overdrijf niet. En dan kwam er ook nog eens wind bij. Dit betekende dat we serieus niet langer dan 20 minuten buiten konden blijven iedere keer, anders bevroren onze neuzen of vingers (ondanks de handschoenen). Alle New Yorkers bleven binnen en dus waren de straten rustig en leeg.

Een praktisch lege straat in Brooklyn. Het was zo koud dat niemand naar buiten wilde.

Hebben jullie de straten van Manhattan ooit zo stil gezien? Het was heerlijk rustig door de kou :)

Op maandag heb ik voornamelijk door Greenwich (West Village, Meatpacking District, Chelsea) gewandeld: ik vind dat echt de mooiste buurt van New York! Veel foto's gemaakt en iedere keer toevlucht gezocht tot... Marc Jacobs. Ja echt. Die man (mijn held) heeft zes winkels all over West Village en ik heb ze allemaal bezocht: de kinderwinkel, de beautywinkel, de boekwinkel (awesome!), de accessoirewinkel... Ik heb me ingehouden en niks gekocht. Ik wil applaus.

West Village. Mooie buurt he :-)

Marc Jacobs heeft zes winkels! Deze is voor boeken.

New York is hip, dus natuurlijk zijn er ook fietsen.

Marc Jacobs zit in een van de mooiste panden van West Village!

Ik heb echt duizend foto's van West Village, ik vind die huizen zo prachtig!

Sixth Avenue in Greenwich, met uitzicht op the Freedom Tower.

Waar het dit weekend voornamelijk om draaide was eten en drinken! Ik vroeg jullie op Facebook eerder al om leuke tips, maar ik heb zelf natuurlijk ook veel research gedaan wat nu echt de places to be zijn in New York. Guess what? Mijn wishlist is nog zo lang dat ik minstens tien weekenden New York kan vullen. Ofzo. Wat ik dit keer gemist heb:

  1. Five Leaves - De beste brunchspot in Brooklyn volgens veel New Yorkers
  2. Little Collins - Een klein zaakje met fantastische koffie en de beste sandwiches
  3. Hu Kitchen - 100% onbewerkt voedsel en heerlijk klinkende gerechten
  4. Crif Dogs - Voor échte hotdogs, zoals ze zouden moeten zijn
  5. Frankies Spuntino - De cavatelli met salieboter en pittige worst moet het beste Italiaanse gerecht van New York zijn

En dus alle Poolse eettentjes in Greenpoint zoals Karczma. Daar tegenover staat dat ik andere fantastische plekken bezocht heb. En ik heb als een echte Aziaat overal foto's van gemaakt. Ze zijn het vast gewend, vooral in hipster Brooklyn. Mijn volgende entry later vandaag of ergens morgen zal helemaal gewijd zijn alle, juist ALLE plekken waar ik gegeten en gedronken heb. Het zijn er dertien, be prepared.