Memphis: Young Avenue Deli (diner)

 

Ik snap dat Memphis niet echt een doorsnee plek is om heen te reizen, maar het is echt een van mijn favoriete steden in de Verenigde Staten. Omdat ik de afgelopen twee weken praktisch non-stop Hart of Dixie* gebingewatched heb, kon ik het niet laten een van mijn favoriete spots in The South te delen. Oh wat heb ik een heimwee naar de USA soms. Boo.

Allereerst staat The South bekend om tja, het vele ongezonde voedsel. Alles wordt in beslag gedoopt en in een frituurpan gegooid. Vis, tomaten, mozzarella, snickers, echt alles. Het zuiden van de VS betekent comfort food en guilty pleasures. En als je dan slecht eet, doe het dan GOED slecht. Dat kan perfect bij de Young Avenue Deli. Zij serveren namelijk de beste friet in de wijde omgeving. Sterker nog, hun patat stond op no. 3 van USA Today's "Best fries in the Nation" top 10. Dat is belachelijk hoog!

Destijds waren we vier dagen in Memphis. Twee daarvan hebben we hier gegeten. Het eten was echt zo perfect, dat ik er nu instant honger van krijg. Neem dus sowieso een mandje frietjes, anders kom je voor niets. Als je met meerdere personen bent, kun je ook een mandje sweet potato fries erbij bestellen. Sweet potato fries is echt op en top Dixieland. Je kunt niet in het zuiden van de States geweest zijn zonder friet van zoete aardappelen te eten. Die van Young Avenue Deli zijn natuurlijk, hoe kan het ook anders, subliem.

Omdat je niet alleen friet kunt eten, raad ik je zeker aan een van de sandwiches erbij te bestellen. De currypita met kalkoen was fantastisch, net als hun Philly Cheese Steak. Ook vegetariërs kunnen hier goed terecht! Eén puntje van kritiek: je moet geluk hebben met het personeel. Ze zijn erg chillaxed en soms net iets té. Als je het idee hebt dat je wordt vergeten, moet je echt gelijk aan de mouw trekken, want waarschijnlijk is dat dan ook zo. Maar echt, de friet is het waard.

Als je gaat, mag ik met je mee?

*Hart of Dixie is een televisieserie over een hartchirurge uit New York, die verhuist naar Bluebell Alabama om daar huisarts te worden.

2119 Young Ave, Memphis
http://www.youngavenuedeli.com/

De wereldberoemde friet! (Foto: tripadvisor)

(Foto: roadtrippers.com)