Belgrado: Mala Fabrika (diner)

 

Ter voorbereiding op mijn zesdaagse trip naar Belgrado vorige maand struinde ik Tripadvisor af naar leuke cafés en restaurants. Mala Fabrika (nummer 8 op de lijst) viel me gelijk op door het heerlijke rustieke, houten en witte interieur. Mijn BFF Nikola woont op het moment in Belgrado, maar kende de plek ook nog niet. Time to find out, toch? Ik verklap alvast: het was fantastisch. En niet zo hipster als het lijkt (dat is FIJN).

Mocht je besluiten naar Mala Fabrika te gaan, is reserveren misschien geen slecht idee. Nikola en ik arriveerden rond zessen op een doordeweekse dag in oktober en er was helaas geen plek meer binnen. Daarom waagden we de gok en zaten we buiten (in Servië. In oktober). Met een paar heerlijke dekentjes en de heater naast ons was dat echt hartstikke prima. Ook de tuin is een prachtige plek namelijk.

Het eten was echt werkelijk subliem. Ik had een perfect malse eendenborst met een saffraan-sinaasappelsaus, waarbij ronde preikroketjes waren geserveerd. Eigenlijk waren die nog beter dan de eend, zeg ik heel voorzichtig: het vlees was namelijk een van de lekkerste bereidingen van eend die ik ooit heb gegeten. Als side had ik een typisch Servische Shopskasalade: een dressingloze salade van tomaat, geroosterde paprika, ui, komkommer, peterselie en sirene (een witte kaassoort). Ook die was fantastisch.

Mala Fabrika is een heerlijke plek, met goddelijk eten voor echt heel erg weinig geld. Ik geloof dat we €30,- betaald hebben met z'n tweeën. Daar kun je echt niets van zeggen toch? Nu is eten in Belgrado sowieso goedkoop, maar als het nu ook nog eens perfect bereid is, maakt dat een avond echt onvergetelijk. Mala Fabrika ligt niet op de standaard toeristische route, maar is met een klein ommetje alsnog prima bereikbaar.


Nebojsina 49a, Beograd
http://www.malafabrikaukusa.com

Interieur

Exterieur