Lissabon: Churrasqueira o cofre (diner)

 

Je kent dat wel. Je vraagt in je hostel waar je lekker kunt eten en wanneer je bij het restaurant arriveert vraag je je af waarom je hier in hemelsnaam heen bent gestuurd.

Churrasqueira o cofre is zo'n zaak. Het eettentje bestaat uit een grote vitrine vol vis en vlees, ongezellig TL-licht en een paar bij elkaar geraapte meubels en papieren tafelkleden. Niet echt het soort zaak waar je lekker uitgebreid denkt te gaan eten. Wat was mijn eerste indruk een verkeerde zeg. Ik heb in deze tent namelijk de allerlekkerste biefstuk van mijn hele leven gegeten. Bijna rauw.

Wie wil genieten van de meest verse vis en fantastisch mals vlees zit hier echt perfect. Het lekkerste wat ik hier gegeten heb is gelijk het duurste op de kaart: de steak, door de eigenaar het pareltje van het menu genoemd. En terecht! Schrik echter niet hoor, want mijn avondeten kostte slechts €12,- dus voor Nederlandse begrippen is dat helemaal zo duur nog niet!

Als je geïnteresseerd bent in voedselpreparatie moet je vooral een kijkje nemen bij het personeel. Je mag als je wil zelf je visje kiezen uit de tientallen prachtexemplaren en de chef laat je met liefde zien hoe hij je maaltje bereidt. Hartstikke leuk! 

Het is alweer een tijdje terug dat ik hier voor het laatst gegeten heb, maar ik deel deze tip nog altijd met mijn vrienden: ze komen immer blij terug.


Rua dos Bacalhoeiros 2 C, Lisboa
+351 218868935

Exterieur. Foto van comblessac - Tripadvisor

Exterieur. Foto van comblessac - Tripadvisor

Gegrilde zalm. Foto van ortoni - Tripadvisor

Gegrilde zalm. Foto van ortoni - Tripadvisor