Amsterdam: Orloff (koffie en lunch)

 

In Utrecht is Orloff al jaren een begrip. Het café in Amsterdam is echter een stuk minder bekend. Zonde, want het is echt een fijne tent voor koffie, lunch of een krantje. 

Tot voor kort woonde ik bij Orloff om de hoek. Ik lunch hier met mijn ouders, ontbijt er met mijn nichtje dat op de Prins Hendrikkade woonde en drink hier koffie met mijn huisgenoten. Op zondag lees ik een krantje aan de leestafel, of speel ik een bordspel met vrienden.

Het is echt niet zo dat ik hier elke dag zit hoor, dat valt nou ook wel weer mee. Hooguit een paar keer per maand. Maar de sfeer binnen is gewoon fijn, de pomodorisoep is verrukkelijk en de tosti's zijn gemaakt van dikke plakken brood en by far de allerbeste die je kunt krijgen voor €3,-

Orloff ligt in het centrum van Amsterdam, maar in het rustige gedeelte tussen het Scheepvaartmuseum en Artis in. Met mooi weer is de kans groot dat je nog een plekje kunt bemachtigen op het grote terras en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Het enige nadeel van het café is de bediening vandaag de dag. Ze zijn vriendelijk, maar erg slordig en sloom. Mijn gevraagde glas water bij de koffie wordt standaard vergeten en je moet vaak erg lang wachten tot je kunt bestellen. Zorg er dus vooral voor dat je geen haast hebt, dan komt alles goed ;-)


Kadijksplein 11, Amsterdam
020-3203347

Interieur

Interieur

Exterieur

Exterieur