Rome: Gusto (lunch en diner)

 

Hoe luxe is het om te kunnen zeggen dat je in Rome kind aan huis bent?

Rome is een fantastische stad. In 2013 woonde ik hier een tijdje voor historisch onderzoek en om het Italiaans onder de knie te krijgen. Dit gebeurde nog eens in 2014. Verliefd op Rome was ik al, maar sinds die ene zomer van 2013 is het gevoel alleen maar sterker geworden. 

Wanneer ik in Rome ben, lunch ik het allerliefste bij de rotisserie van Gusto. Gusto is een food-walhalla gelegen rondom het verwaarloosde mausoleum van keizer Augustus op het Piazza Augusto Imperatore. Gusto bestaat niet alleen uit een restaurant, maar ook uit een pizzeria, café, wijnbar, fromagerie, emporio (kookwinkel), osteria en rotisserie. Voor ieder wat wils dus.

Mijn favoriet is dus de rotisserie, samen met het café gevestigd aan de oostkant van de piazza. Het personeel is vriendelijk, in tegenstelling tot hun collega's in het restaurant, waar helaas vaak een blasé sfeer hangt. Kies voor je lunch de focaccia met prosciutto en mozzarella. Simpel, maar verrukkelijk. Ook de pizza's zijn er uitstekend, met een moderne twist en in een vierkante vorm gebakken.

Wie zin heeft in een echte Italiaanse aperitivo is bij de wijbar aan het goede adres. Gelegen achter het restaurant is deze bar de favoriete hangout van menig Romein. Bestel tussen 18.00 en 20.30 uur een willekeurig drankje voor €10,- en je kunt er onbeperkt gratis antipasti bij eten. Voor diegenen die niet bekend zijn met het aperitivoconcept: ieder nieuw drankje kost weer een tientje, dus let hier als zuinige Hollander goed op.


9 Piazza Augusto Imperatore, Rome
http://www.gusto.it/

Pizzeria

Pizzeria

Wijnbar

Wijnbar

Emporio

Emporio