Open sandwich met roerei en rucola

Ik bak graag een eitje voor mijn ontbijt of lunch, maar af en toe wil je toch ook wel iets anders. In Amerika at ik bijna elke dag scrambled eggs. Al eerder vertelde ik jullie dat dit helaas geen echte eieren waren, maar een poeder dat werd aangelengd met water. Bah! Mijn Amerikaanse vrienden verdedigden dit prutje ook nog eens met argumenten als "dit is veel gezonder, want op deze manier krijg je tenminste geen salmonella!" Ik zat daar soms met open mond te luisteren naar de kulargumenten die men daar kon aanvoeren voor al dat nepvoer.

Enfin, ik mis het idee van roerei soms best wel op m'n bordje, maar het is natuurlijk hartstikke makkelijk om te maken! "Why not?" dacht ik dus. Je kunt een roereitje gewoon zo eten, maar ik vind het nog lekkerder op een goede boterham met een kwalitatieve (huisgemaakte) mayonaise en wat groen. Ik houd wel een beetje van een bite, dus ik heb een sjalotje meegebakken met het ei. Dat was een lekkere sandwich zeg! Je kunt natuurlijk in plaats van rucola ook andere sla gebruiken, of bijvoorbeeld wat spinazie.

Je mag het bijna geen recept noemen dit, maar omdat ik laatst een verzoekje kreeg om vooral ook makkelijke lunchrecepten te plaatsen, kon ik het niet laten. Het ziet er ook hartstikke leuk uit, dus krijg je een gast over voor de lunch, dan heb je een mooi bordje klaar.


Ingrediënten voor één sandwich

  • 2 (spelt)boterhammen
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel (huisgemaakte) mayonaise
  • 1 sjalotje
  • een pluk rucola
  • 1 eetlepel kokosolie
  • peper
  • zout

Besmeer twee boterhammen (ik gebruikte speltbrood van EkoPlaza) met een fijne laag mayonaise en bestrooi deze met rucola. Snipper het sjalotje. Verwarm vervolgens een eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit het sjalotje. Breek vervolgens de twee eieren boven de pan. Begin het ei te roeren met een spatel, zodat het geheel een soort van verbrokkelt. Dat is echt sneller gebeurd dan je denkt. Verdeel het eimengsel over de twee boterhammen enne... Geniet. Dat is makkelijk he? 

Eet smakelijk!