Nectarinecakejes

We kennen het allemaal maar al te goed. Dat moment dat je als een gek aan schrijven bent, of het nu een email is, een werkstuk, een artikel, of in mijn geval een blogpost en dat je computer dan vastloopt. Weg. Alles. Ik kan mijn MacBook niks verwijten, die deed het nog prima, maar Squarespace (daar host ik corntobewild.com) liep gewoon helemaal vast. Mijn hele mooie, heerlijke, lekkere en met passie beschreven recept van mijn pas ontdekte Chinese kippensoep was dus verdwenen. Ik schreef het echt terwijl ik het nog aan het eten en dus aan het proeven was. Een van m'n betere posts, echt waar. Ik was helemaal aan het verdedigen dat "Chinese kippensoep" echt verschrikkelijk burgerlijk en saai klinkt, maar dat deze variant qua smaak en textuur echt een sensatie is waar je u tegen zegt. Maar goed. Frustraties. Ik houd erover op, want dit bericht heeft eigenlijk weinig met Chinese kippensoep te maken. Ik bakte vandaag namelijk nectarinecakejes, samen met bakpartner mama. Ze zijn de-li-cious! Lekker!

Het originele recept is van Donna Hay. Je weet wel, die Australische godin. Ze deelde in een van haar boeken (oeps, even vergeten welke!) een recept voor acht cakejes en gezien het geleende muffinblik van mijn schoonzus voor twaalf muffins/cupcakes is, deed ik de hele bedoeling x1,5. Wat er misgegaan is weet ik niet, maar ik heb twaalf cakejes gebakken EN NOG EENS EEN HELE GROTE CAKE. Een cake waar denk ik zestien(!) man van kunnen eten. ZESTIEN. Ahum. Ik ben dus even gaan rekenen en delen en optellen en gaan staartdelen en heb het recept teruggebracht naar wat je daadwerkelijk nodig hebt voor twaalf cupcakes. You're welcome. 


Ingrediënten voor 12 cakejes

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram ongezouten boter (zacht)
  • 115 gram suiker
  • 1 ei
  • 125 milliliter zure room
  • 30 gram gemalen amandelen
  • 2 nectarines
  • enkele druppels vanillearoma
  • enkele eetlepels bruine suiker

Warm de oven voor op 180 graden. Klop in een beslagkom de boter, suiker en de enkele druppels vanillearoma tot alles goed gemengd is. Het beslag ziet er dan een beetje geklonterd uit. Voeg het ei toe en mix alles tot een romig geheel. Zeef het zelfrijzende bakmeel boven het botermengsel en mix vervolgens de zure room en de amandelen mee. Lepel het beslag in 12 met cupcakepapier beklede muffinvormpjes. Snijd de nectarines in dunne plakjes en bekleed de cupcakes ermee. Strooi er ruimhartig bruine suiker overheen. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven of tot een breinaald er droog uitkomt. Zowel warm als koud heerlijk!

Tip: vervang de nectarines ook eens voor pruimen als je van een wat zuurdere smaak houdt!