Gevulde paprika's met gehakt en geitenkaas

Yes! Eindelijk na een halfjaar wonen in Amerika weer een recept online! Ik kan weer zelf koken en dat is me toch een opluchting! In Washington woonde ik namelijk in een huis met een chef. Dat klinkt heel luxe en verwend en enerzijds is dat natuurlijk ook wel zo, want ik hoefde als ik 's avonds thuiskwam uit werk nooit boodschappen te doen of überhaupt na te denken over wat ik ging eten. Heerlijk! Anderzijds heb je natuurlijk geen controle over wat je eet, want dat werd namelijk voor mij bepaald. En daar hou ik niet zo van, want ik wil graag op mijn gewicht letten en dat was lastig. Zelfs bij het koken van de sperziebonen werd een schep suiker en een klont boter gebruikt: bah! 

Nu ik weer terugben in Amsterdam wil ik daarom nog gezonder eten dan ik voorheen al deed: veel groente en fruit, hele granen of plantaardige vervangers, minder (maar wel biologisch) vlees en zo min mogelijk of geen suiker. Dat gaat me goed af en ik voel me heerlijk! Eindelijk weer écht eten!

Zal ik je nog een voorbeeld geven van vreselijk voedsel? We kregen elke ochtend bij het ontbijt scrambled eggs en dat waren helaas geen échte eieren. Onze scrambled eggs werden gemaakt van een poeder aangelengd met water. WAT? Ja. Amerika. Goed. Terug naar de paprika's. Ik werd geïnspireerd door dit recept op de website van Judith. Ik heb in tijden niet zo lekker gegeten (al zeg ik het zelf). Enjoy en let op: dit recept is slechts voor één persoon! 


Ingrediënten voor één persoon

 • 2 rode paprika's
 • 100 gram rundergehakt
 • 50 gram (spelt)couscous
 • 40 gram geitenkaas
 • 1 sjalot
 • 4 of 5 champignons
 • 5 of 6 cherrytomaatjes
 • 1 theelepel gedroogde tijm
 • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
 • olijfolie
 • zout
 • ovenschaal
 • bakpapier

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika's en snijd de bovenkanten eraf. Je kunt ze uiteindelijk gebruiken als een soort deksel op je gevulde paprika, maar ik heb ze gewoon opgesnoept ondertussen. Woeps. Snijd met een klein mesje de zaadlijsten en de witte stukken uit je paprika, zodat hij helemaal uitgehold is. Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg de paprika's erin en zet de schaal voor 20 minuten in de oven. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op het pak. Ik gebruikte biologische speltcouscous uit de natuurwinkel, die vijf minuten moest wellen in 175 ml kokend water met een snufje zout en een scheutje olijfolie. Was en snijd de champignons, de cherrytomaatjes en het sjalotje, verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg de gesneden groenten, de tijm en rozemarijn toe en bak het een paar minuten mee. Voeg de inhoud van de pan daarna toe aan de gewelde couscous en schep het geheel goed door. Verkruimel de geitenkaas over je couscousmengsel, maar zorg dat je een beetje overhoud als topping. Haal de paprika's uit de oven en vul ze met de couscous. Strooi het laatste beetje geitenkaas over de paprika's en zet ze nog even een minuut of 3 terug in de oven.