Kersthits.nl

December is echt mijn favoriete maand van het jaar! Dat is in essentie eigenlijk heel vreemd, ik heb namelijk echt een gigantische hekel aan kou. Daarnaast heb ik liever 365 dagen per jaar regen dan een enkele week sneeuw. Ik word ook echt heel agressief als ik alleen al denk aan gladde wegen en nog meer uitvallende treinen bij de NS. Yuk!

De corny feestdagen maken het dan echt allemaal goed. Sinterklaas bijvoorbeeld is een big deal bij ons thuis. We vieren het dit jaar als gezin pas op 20 december, maar afgelopen vrijdag (5 december) hadden papa, mama en ik een minipakjesavond na een heerlijk diner bij ons favoriete restaurant in Arnhem. Zo leuk!

Dé originele Marc-Darcy-trui van Colin Firth in Bridget Jones's Diary. 

Ook Kerstmis is natuurlijk een hele happening. Wij doen dan niet aan cadeaus, maar wel aan heel veel lekker eten, veel gezelligheid en een hoop spelletjes. Mama verbouwt elk jaar de woonkamer, zodat de kerstboom (zo hoog als het plafond) alle aandacht krijgt die hij verdient. Ikzelf begin in november al met de voorbereidingen: mijn olijfhouten kerststalletje uit Bethlehem (true story) komt tevoorschijn en mijn favoriete gelegenheidsradiozender staat dan bijna de hele dag aan.

Al mijn vrienden (op Kimberley na) kotsen een beetje in hun mond als ze in deze tijd bij mij over de vloer komen. Kerstmuziek is nu eenmaal niet geliefd. Dat is allemaal onzin, want na twee liedjes heeft vrijwel iedereen het virus te pakken. Mariah Carey en Wham! zijn nu eenmaal geoorloofd rond deze tijd van het jaar.

De naam van deze heerlijkheid is kersthits.nl. Ik kan denk ik alle nummers meezingen ondertussen. Echt waar. En ik schaam me er niet voor, ben je mal.

Mijn favoriete nummer is Please Come Home for Christmas van The Eagles. Ja, de bazen van The Eagles zingen meer dan Hotel California alleen. Als zelfs zij kerstmuziek maken (naast The Beatles, Queen etc.), dan moeten we er ook gewoon naar mogen luisten. Het gaat tenslotte maar om twee maanden per jaar. Wat is jouw favoriete nummer?

Conclusie: trek je beste Mark-Darcy-trui aan (zie foto), schenk een behoorlijke bel glühwein in, blèr je favoriete kerstklassieker mee en dans in je onderbroek door de kamer. Dat kan prima met onderstaande nummers, mocht je de juiste mood nog niet helemaal gevonden hebben ;-)

Ook een goed idee: zet Love Actually weer eens aan. Heerlijk! De megahit uit de film (I feel it in my fingers... jep, nu zit hij in je hoofd) kun je hieronder alvast even luisteren.

Merry X-Mas!