Uitsteekvormpjes van Nijntje

Ebay is de wondere wereld van het bijna gratis importeren uit Hongkong, China, Taiwan, Zuid-Korea, of een van de andere Aziatische tijgers. Mensen die me persoonlijk kennen weten dat ik sinds dag één als iPhone-eigenaresse mijn mobieltje gehuld heb in een gouden frontje met geïntegreerde spiegel. Heerlijk! Gekocht voor slechts een paar dollar. Nu heb ik een gouden telefoon en ben ik een pimp. 

Ik ben al jaren Ebayfan en met mij vele slimme online shoppers. Mijn laatste aankoop moet nog arriveren met de post, maar ik kan echt niet wachten: het zijn Nijntje-uitsteekvormpjes. Hoewel Nijntje hartstikke Hollands is, worden de koekvormpjes geïmporteerd uit Hongkong. Wat is onze pluis toch een heerlijk exportproduct. 

Misschien moet ik eerst even uitleggen waarom ik (25 jaar) in hemelsnaam Nijntje-uitsteekvormpjes koop. Ik ben een trotse tante van twee dropjes, een meisje (Jolien) en een jongetje (Max). Misschien is het kwartje nu gevallen. Niets is natuurlijk leuker dan koekjes bakken met je neefje of nichtje. Jolien is nog veel te jong om überhaupt een koekje te eten, maar Max ontpopt zich nu al tot een culinair talent. Hij wordt in januari 2 en helpt nu mijn zus al met koken door bijvoorbeeld keukengerei aan te geven. Zo lief!

Mister Max is een groot Nijntjefan. Laat één keer Nijntje zien en er komt een enthousiaste "NIJN!" uit z'n mond. En aangezien Max in bijvoorbeeld een café al voordat jij überhaupt aan je koffie geroken hebt het bijgeserveerde koekje heeft toegeëigend en opgegeten, durf ik ook met alle zekerheid te zeggen dat meneer een koekjesman is. 

Wat is er in dat geval fijner dan Nijntjekoekjes bakken samen met mijn adorable neefje? Niets natuurlijk. Kijk eens hoe mooi ze kunnen worden! Keep you posted, misschien wel met een Nijntjekoekjesrecept ;-)

Fijne zondag! X C.

Ook fan geworden? Hier kun je de vormpjes kopen!