Spring rolls met varkenshaas, appel en sugarsnaps

Eerder maakte ik al samen met Ingrid van Let's Talk Evergreen heerlijke spring rolls met zalm en munt voor lunch. Die bevielen echt heel erg, dus ik wilde meer proberen! Ik had bovendien nog superveel rijstvellen over, dus het leek me tijd om weer eens een vergelijkbaar mooi plaatje te creëren: de spring rolls zien er namelijk fantastisch uit en zullen het dus goed doen als je gasten over hebt voor lunch of diner. Ik ben ook van plan een stapel te maken voor de volgende borrel, picknick, potluck of een buffetje. Los van het uiterlijk zijn de spring rolls ook nog eens hartstikke gezond. Alle ingrediënten zijn gewoon bij je lokale supermarkt te verkrijgen, dus je hebt echt geen reden om nog langer te wachten, haha! Fijne zondag! 


Recept

Rooster in een wok de sesamzaadjes zonder olie tot ze net niet helemaal gekleurd zijn. Voeg dan een beetje kokos- of wokolie toe en wok de varkenshaas een halve minuut. Voeg dan de groentes toe en wok nog een minuut of twee. Schenk de sojasaus bij het groentemengsel en wok tot de saus zich goed verdeeld heeft over de groente. Zet het vuur uit en vul een groot soepbord met heet water. Week dan een rijstvel 10 tot 15 seconden in het water tot hij zacht is, leg hem dan op een snijplank, leg er een stukje appel, een reepje vlees en wat van het groentemengsel op. Vouw het onderste deel van het rijstvel over de vulling heen, vouw vervolgens de zijkanten naar binnen en rol het vel strak op tot een springroll. Als het vel teveel plakt moet je even je vingertoppen nat maken met wat water. Maak op deze zelfde manier zoveel springrolls als je wilt! Heb je moeite met het rollen, kijk dan even hier.

Ingrediënten

 • rijstvellen
 • 100 gram varkenshaas, in dunne plakjes
 • 1 kwart appel, in dunne plakjes
 • 1 eetlepel sesamzaad
 • handje sugarsnaps
 • handje taugé
 • handje gesneden paksoi
 • handje gesneden Chinese kool
 • 1 halve kleine rode ui, fijngesneden
 • 2 eetlepels sojasaus
 • olie
tip: je kunt ook een kleine zak voorgesneden groente van de supermarkt gebruiken.