Kip met sinaasappel en munt

Hebben jullie ook de lente in de bol? De zon schijnt nu zo strak mijn kamer in, ik word er hartstikke vrolijk van. Ik ben een beetje in zo'n bui dat ik de hele tijd vakanties wil boeken. Eerlijkheidshalve: dat heb ik ook gedaan! Ik ga met Ingrid (je weet wel, www.letstalkevergreen.com) terug naar de Verenigde Staten! Yes! Zo'n zin in! We gaan een weekje naar Washington en New York en daarna ga ik nog in mijn eentje verder naar de westkust om een heleboel vriendinnetjes op te zoeken in onder andere San Francisco, Portland en Seattle. Daarna steek ik de grens over naar... Canada! Voor het eerst in mijn leven. Zo benieuwd! Wie tips heeft voor Vancouver (of de andere steden aan de westkust!), je weet me te vinden.

Maar kijk, vakanties boeken smaakt altijd naar meer. Normaal reis ik zo'n vijf à zes keer per jaar en ik geloof niet dat ik dat dit jaar ga halen, helaas. Toch wil ik deze zomer nog wel een weekje weg op vakantie. Gewoon naar de zon, niks boeiends, gewoon relaxen in bijvoorbeeld Italië of Spanje. En dat Spanje was mijn inspiratie voor dit heerlijke drieluik: haricot verts, een Marokkaanse (ook leuk, Marokko!) aardappelsalade en pollo con naranja y menthe. Ofwel kip met sinaasappel en munt. Een heerlijk recept, oorspronkelijk uit de Allerhande, maar ondertussen in een eigen versie regelmatig op tafel! En nog in een handomdraai ook nog!


Recept

Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in plakjes. Knip de munt grof. Bestrooi dan de kipfilets met zout en peper. Verhit in een ruime braadpan 30 gram boter en bak de kipfilets op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Voeg de sinaasappels en sherry toe en houd alles op laag vuur 10 à 12 minuten tegen de kook aan. Neem de kip uit pan als hij gaar is. Verhit nog 30 gram koude boter in blokjes en klop dat door de saus. Bestrooi dan tot slot de saus over de kip en bestrooi met munt.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 2 handsinaasappels
  • 2 takjes munt
  • 1 deciliter sherry
  • roomboter
  • zout en peper