Ik heb zeven kookboeken besteld

Heerlijke groenten op de Zuidermarkt!

Heerlijke groenten op de Zuidermarkt!

Ik zit nu op dag vier van mijn dieet. Het gaat eigenlijk best wel goed. Ik ben soms misselijk en af en toe komt de hoofdpijn weer opzetten, maar dat is grotendeels op te lossen door thee of water te drinken.

Nog geen moment heb ik op het punt gestaan om iets te eten en ik ben zelfs al de deur uit geweest naar een pittige plek: de markt. De Zuidermarkt welteverstaan, waar ik gisteren met Ingrid foto's genomen heb voor haar blog, For the love of pie. 

Al dat eten zien en ruiken was eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het gaf me juist meer motivatie en vertrouwen om als ik wél weer mag eten, alleen voor het allerlekkerste en het beste van het beste te gaan. Kijk maar eens naar de foto's: dat ziet er toch fantastisch uit?

Prachtige en vast overheerlijke paddenstoelen op de Zuidermarkt. Gefotografeerd door Ingrid.

Prachtige en vast overheerlijke paddenstoelen op de Zuidermarkt. Gefotografeerd door Ingrid.

Hypergezonde groentedrankjes op de Zuidermarkt van Really Good Juices.

Hypergezonde groentedrankjes op de Zuidermarkt van Really Good Juices.

Net als de vorige keer dat ik aan het afvallen was, ben ik veel bezig met eten "op papier". Ik verzamel aan de lopende band recepten, ik ga op zoek naar nieuwe blogs en ik pin me een gek op Pinterest. Ik heb maar liefst 7 Jamie Oliver-boeken besteld bij Amazon. Tweedehands. Nu ik dit zo typ erken ik wel dat ik een beetje doordraai, maar je kunt waarschijnlijk ergens begrijpen dat als je niet eet, je op een andere manier met eten bezig gaat.

Morgen staat de grootste uitdaging tot nu toe op me te wachten: ik ga een ochtend op Max passen, mijn lieve neefje van 1.5 jaar. Het jochie is fantastisch, maar je moet wel echt continu op hem passen en hem entertainen. Ik hoop echt dat ik daar de energie voor heb. 

We gaan het zien!