Koudwatervrees

Transient

Morgen is de grote dag. Op 4 september 2014 start ik voor de tweede maal met het Cambridge 500-dieet. Ik moet dit drie maanden volhouden en dan onder begeleiding van mijn lieve consulente Laura weer opbouwen tot een normaal eetpatroon.

Nu de klok twaalf uur heeft geslagen is mijn laatste dag normaal eten voorbij. Ik wil niet slapen, want dan wordt het morgen.

Mijn galgenmaal was een overheerlijke Meester Biefburger met cheddar van de Burgermeester. Ideetje van mijn moeder. Ik word wild van lekkere hamburgers, maar waar ik nóg gekker op ben zijn gegrilde groenten: de hoofdtopping van de Meester Biefburger. Wat ga ik aubergines missen de komende maanden. Hmpf.

Jeminee, ik heb er echt zó geen zin in. Maar zoals ik zelf al eerder schreef: afvallen is niet leuk en dat kan ik maar beter accepteren. Godzijdank heb ik de komende dagen vrij gepland van enige sociale activiteiten, zodat ik mezelf de tijd kan geven om te wennen aan m'n nieuwe lifestyle. Als ik eenmaal afgekickt ben van voornamelijk suikers gaat het wel goed. Ik ga alle lunches en koffietjes met vriendinnetjes missen.

Ach, ik mag niet zeuren. Ik trakteer mezelf morgen op een nieuw kookboek van Donna Hay (WAAROM?) en een nieuw flesje Daisy by Marc Jacobs: één van mijn favoriete parfums. Een hart onder de riem van mezelf. Je kan het. Je kan het. Je kan het. Je kan het. Je kan het. 

Als ik het maar lang genoeg blijf herhalen kan ik het. Ik kan het. Ik kan het. Ik kan het. Ik kan het.

Welterusten. Denk ik.