Plog! 5 November

Nogmaals, een beter bewijs dat ik nog alive and kicking ben is een kijkje in mijn dag van gisteren. In foto's. Een HELE dag in foto's. Ploggen is hip. Ik schreef het vannacht al, maar mijn favoriete plogger is mijn blije dropje uit het Hoge Noorden: Shanna. Haar plogs zijn altijd een hoogtepunt van mijn dag.

Maar goed, ik ben Shanna niet. Ik ben Coks en hier is mijn dag van gisteren in foto's. Ga mee naar het stadhuis, de Bijenkorf, de universiteit en de kroeg. Ik zou mezelf niet zijn als deze fotoreeks niet een kleine ode aan mijn geliefde Amsterdam is.

Here we go!

Goedemorgen! Het is vroeg! Ontbijt op bed! Nou ja, ontbijt. Een dieetreep.

Met de benenwagen onderweg naar het stadhuis om m'n paspoort op te halen! Amsterdam is nog in de mist. Wat ben je mooi.

Soms woon je al jaren in Amsterdam, beweer je de stad op je duimpje te kennen en stuit je toch nog op een nieuwe straat. De Enge Lombardsteeg? What the hell. Ik weet al waar ik m'n volgende Halloween door ga brengen.

#nofilter! Echt niet! Mooi he. Gewoon zo, voor m'n voeten op de stoep. Nog steeds onderweg naar het stadhuis.

De oude binnenstad in de herfst. Heeeerfst! Zooooo moooooooooi! (Ik ben bijna bij het stadhuis)

Jaaa, daar zijn we dan! HALLO ALLEMAAL!

Het bewijs! O495, that's me! Ik moest twee keer opstaan en twee keer weer gaan zitten en de kauwgomkauwende mevrouw achter de balie kirde tweemaal "O495!!" door de ruimte als ik weer eens quasi-aan-de-beurt was. Ik luister nu verdome naar O495. Whut!

Het bewijs! O495, that's me! Ik moest twee keer opstaan en twee keer weer gaan zitten en de kauwgomkauwende mevrouw achter de balie kirde tweemaal "O495!!" door de ruimte als ik weer eens quasi-aan-de-beurt was. Ik luister nu verdome naar O495. Whut!

Nooou heb ik het gewoon alweer! Dit kerkje op de Groenburgwal is me gewoon nog nooit opgevallen. En ik heb daar echt al 1000x gelopen.

Nooou heb ik het gewoon alweer! Dit kerkje op de Groenburgwal is me gewoon nog nooit opgevallen. En ik heb daar echt al 1000x gelopen.

Hoi! Even langs de universiteit, want ik wil even snuffelen op de boekenmarkt die altijd voor de deur staat!

Daar dachten de boekenmannetjes anders over. Niks boekenmarkt. Jezus.

Onderweg naar de klantenservice in De Bijenkorf, maar ik word even afgeleid. WHAAA ik wil ze ALLEMAAL! #kookboeken

WHOAAAH!

WHOAAAH!

WHOAAAH!

WHOAAAH!

WHOAAAH!

O ja, ik was onderweg naar de klantenservice om mijn online bestelde pakketje op te halen!

Nou, m'n pakketje was er duidelijk nog niet. Huilen op de roltrap.

Ondertussen zijn de posters bij de Xenos nog niet echt up-to-date.

Het Xenosresultaat: chai thee en cacao nibs! Yummm.

Even snel langs huis voor ik ga lunchen met een vriendinnetje! In de brievenbus: mijn Nijntje koekvormpjes die ik eerder vorige maand bestelde! Yes!

Met een van m'n bff's Kimba (alleen voor intimi) ga ik de ontwikkelde foto's van haar diploma-uitreiking bekijken! Leuk! Jaaa! Maarre, wacht. Waar zijn de foto's? Huhhh!

WE ZIJN BOOS!

Nu zijn we bij de fotowinkel om te vragen WATSKEBURT met de foto's! Kimba is al niet meer boos, kijk maar.

Nou blijkbaar had Kimba inderdaad alleen om een CD-rom gevraagd en niet om afdrukken, maar we snappen er niks van. Daarom gaan we ons verdrinken in thee bij Café de Pels. Wat het script van Anne de Musical daar doet weet ik ook niet. Het is materiaal voor m'n scriptie, maar daar ben ik nu duidelijk niet mee bezig.

Tijd om afscheid te nemen van Kimba. Dag Kimba! Pas op voor de tram!

Kijk, nu ben ik wél met m'n scriptie bezig. Die gaat over de gekte achter de persoon Anne Frank. Annemanie, zoals ik het zelf noem. Daar heb je liters koffie voor nodig. Dit is trouwens de universiteit, niet een of ander café.

Dit is wel een of ander café. Na een paar uurtjes studeren blussen we de boel af met thee (ik) en bier (Loes). Dit is dus Loes. Hoi Loes! Loes bereidt zich voor op een sollicitatiegesprek voor morgen.

En kijk, dit is Daan! Daan wil nooit op foto's, maar deze vond hij wel prima. Ik sta toevallig in de linkerbovenhoek zie ik nu. Whut! 

Op weg naar huis! Dat is gelukkig maar twee minuten lopen. Het was een lange dag, maar ik moet nog aan de gang met een hele spannende sollicitatieprocedure! To be continued! Maar je mag duimen.

Verdorie, m'n printer is opgedroogd, uitgedroogd, ingedroogd, whatevs. Superkut. Dit kost me een paar uur.

Dit is de boosdoener! Hij lijkt onschuldig, maar ondertussen...

Tycho spreekt me aan op Whatsapp. "Hoi coks" uit Tycho's mond is altijd onheilspellend. Wat wil je van me, denk ik nog. Maar ik heb geen tijd door de printer. Sorry Tycho! Tycho zit op het moment in Rome, dus hij mag niet klagen.

Ik sluit de dag af met een serie in bed. En met m'n CV, die zie je rechts. Het wordt weer veel te laat, maar het was een heerlijke dag.

Kijk ik ben er nog! Welterusten! Ik lig weer in bed, net als vanochtend, maar nu eet ik geen dieetreep. Ik zwaai jullie uit. Tot snel! Vonden jullie het leuk?